Tipalne sonde za orodne stroje

Tipalne sonde HEIDENHAIN so zasnovane za uporabo z orodnimi stroji, še zlasti rezkalniki in obdelovalnimi centri. Tipalne sonde pomagajo skrajšati čas namestitve, podaljšati čas uporabe stroja in izboljšati dimenzijsko natančnost končnih obdelovancev. Funkcije nastavitve, merjenja in nadzora lahko izvajate ročno ali pa jih lahko – pri večini krmilj CNC – nadzoruje program.

S tehničnega vidika tipalne sonde HEIDENHAIN prepričajo s celo vrsto inovativnih rešitev, kot so optična tipala brez obrabe, vgrajene odzračevalne šobe za čiščenje merilnega mesta ali velik odklon z vnaprej določenim prelomnim mestom v tipalu.

Učinkovita zaščita pred trkom

Mehanski adapter pri TS 460 med tipalnim sistemom in konusnim steblom zagotavlja dodatno zaščito pred trkom, ki ščiti tudi ohišje tipalne sonde. V primeru blažjih trkov z obdelovancem ali vpenjalom tipalna sonda absorbira udarce. Hkrati integrirano stikalo deaktivira signal za pripravljenost in krmiljenje zaustavi stroj. Na ta načni nepravilen nagib ne povzroči velike škode. Zaščita pred trkom TS 460 kompenzira blažje trke in prepreči hujše poškodbe vretena in delov stroja.

Prenos signala prek radijskih ali infrardečih signalov

Kombinirani prenos signala v tipalnih sondah TS 460 in TT 460 združuje prednosti infrardečega in radijskega prenosa v enem sistemu. Infrardeči prenos je idealen za kompaktne zaprte stroje, medtem ko se radijski prenos uporablja predvsem pri velikih orodnih strojih.

Tipalna sonda TS 750 za vse postopke brušenja

Cilj brušenja so popolne površine. To zahteva varno obvladovanje vseh postopkov, povezanih z brušenjem, in neprekinjeno spremljanje postopka obdelave. V ta namen je HEIDENHAIN razvil visoko-natančno, robustno tipalno sondo TS 750.