Merilna tipala

Merilna tipala HEIDENHAIN ponujajo visoko natančnost po celotni merilni dolžini, so mehansko robustna in jih je mogoče uporabljati za najrazličnejše namene. Imajo široko področje uporabe: Primerna so za meroslovje, večtočkovne merilne postaje, nadzor merilne opreme in kot merilniki položaja.

Argumenti za merilna tipala HEIDENHAIN

Robustna zasnova

Merilna tipala HEIDENHAIN imajo robustno zasnovo. Odlikujeta jih dolgoročna visoka natančnost in visoka temperaturna stabilnost. Zato se lahko uporabljajo v proizvodni opremi in strojih.

Visoka natančnost

Visoka natančnost merilnih tipal HEIDENHAIN velja za celotno merilno dolžino. Ne glede na to, ali preizkušanec meri 10 mm ali 100 mm, se njegova dejanska dimenzija vedno izmeri z enako visoko natančnostjo. Visoka stopnja ponovljivosti merilnih tipal HEIDENHAIN pride do izraza pri primerjalnih meritvah, na primer pri serijski proizvodnji.

Velike merilne dolžine

Na voljo so merilna tipala HEIDENHAIN z merilnimi dolžinami 12–100 mm. Zato lahko z eno merilno nastavitvijo izmerite najrazličnejše dele in se izognete pogostim spremembam nastavitev oz. dragim merilnim blokom ali šablonam.