HEIDENHAIN danes

HEIDENHAIN je danes zastopan v 50 državah, večinoma s svojimi hčerinskimi podjetji. Prodajalci in serviserji pomagajo uporabnikom s tehničnim svetovanjem in storitvami na terenu.

Visoki kakovostni standardi so dokumentirani s certifikatom kakovosti sistemov DIN ISO 9001 in z dovoljenjem DAkkS (nemška agencija za akreditacijo ) kot kontrolnim mestom enot dolžin in kotov. Dolga življenjska doba in z zakonom predpisano recikliranje proizvodov na eni ter varstvo okolja in varčevanje s porabo energije na drugi strani so osnovni pogoji za okoljsko izjavo v skladu z DIN ISO 14001.

Visoka kakovost proizvodov HEIDENHAIN zahteva posebne proizvodne naprave in merilna sredstva. Originali in kopije za izdelavo merilnih skal se proizvajajo v za to posebej zgrajeni stavbi (clean-room) s posebnimi ukrepi proti vibracijam in nihanjem temperature. Stroje, potrebne za izdelavo in merjenje dolžinskih ter krožnih razdelb, kakor tudi kopirne naprave, je razvil in izdelal HEIDENHAIN sam.

Današnje stališče HEIDENHAINA

TNC krmilja so s svojim programiranjem Klartext postala merilo za izdelavo orodij in oblik v Evropi.
HEIDENHAIN ponuja celovit program absolutnih in inkrementalnih rotacijskih dajalnikov, linearnih merilnih letev ter kotnih dajalnikov.
  • preko 26 milijonov rotacijskih in kotnih dajalnikov.
  • približno 8 milijona merilnih letev.
  • preko 513 000 prikazovalnikov pozicije.
  • približno 311.000 krmilj TNC